woensdag 2 juli 2014

2D Rolldown Gameplay Nigel & Ramon


User interface 2D

Startmenu en try over scherm

2D Flowchart

Flowchart

Flappy Bird onderzoek

Flappy Bird Onderzoek

Startscherm
Het startscherm van het spel is heel simpel. Er is maar 1 knop waar je op kan drukken op je scherm en dan ga je meteen het spel spelen. Je kan ook het spel afsluiten door op de home button te klikken ( tenminste op de iphone ), maar het startscherm zelf is erg beperkt.

Tutorial
Tuturial van het spel legt je uit hoe je het spel speelt, dus dat je moet klikken op te vliegen/zweven en dat je moet proberen om door 2 buizen te kunnen vliegen. Het spel in het algemeen is erg beperkt en dus niet veel over te vertellen.

Puntentelling
Elke keer dat je door 2 buizen vliegt, krijg je een punt. Het is ook heel moeilijk om daar doorheen te gaan omdat het erg nauw is daartussen. Je moet dus zo vliegen dat je erdoor kan gaan. Als je geraakt wordt, verlies je en moet je opnieuw beginnen. Hierdoor word het spel ook erg verslaafd en daarom ook een heel successvolle game geworden. Je punten worden ook opgeslagen in de gamecenter highscore ( iPhone ).

Credits
Op de pagina van de app staat alleen de credits van de developer maar niet van het spel. Dus er is niet veel over te vertellen.

Game over
Als je geraakt word door een buis, val je neer op de grond en dan houd het op met vliegen en je punten bijhouden. Als je dood bent, moet je weer opnieuw proberen. Je score wordt opgeslagen als je doodgaat.

2D Game Logo





Dit is het logo van ons spel.